0 kommentarer

Hedebølge af Ed McBain

af d. 29. oktober 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

197

Udgivet

1983

ISBN

87-15-01366-9

Originaltitel

Heat

 

Carella efterforsker et selvmord. Det kan måske virke lige nidkært nok at efterforske et selvmord, men vedtægterne foreskriver at voldelige dødsfald, – under hvilken betegnelse alle selvmord hjemhører, efterforskes som voldelige dødsfald. En alkoholiseret maler har taget sit eget liv med sovemedicin. Han ligger i en 39 grader varm indelukket lejlighed og ser alt andet end appetitlig ud, da hans kone kommer hjem fra en rejse. Varmen skaber problemer, for i den varme er det umuligt at bestemme tidspunktet for dødens indtræden, da rigor mortis ikke indtræffer når liget holdes varmt.
Og hvorfor kører klimaanlægget ikke i den hede?

Halloran er netop løsladt efter 12 års afsoning. Han plantede en økse i sin kone, og prøver nu at få kontakt til sine børn. Men de vil ikke vide af ham. Samtidig brænder han af hævntørst overfor den mand han i sin tid fandt i seng med sin kone. Den mand er kriminalbetjent Bert Kling. Kling er uvidende om Hallorans løsladelse. Kling har andre problemer.

For Bert Kling bliver politiarbejdet et kors han projicerer over på sit privatliv, da han mistænker sin kone for at have en udenomsægteskabelig affære kørende og begynder at skygge hende. Kling erkender tidligt at ægteskabet har udspillet sin rolle, men han formår ikke at konfrontere sin kone, og kører derfor sin private efterforskning alt for langt ud.

’Hedebølge’ kombinerer miljøbeskrivelser at storbyen, med knusende personskildringer. Politiarbejdet behandles som vanligt særdeles seriøst, men det er svært at sluge at en erfaren betjent misbruger sin autoritet i et forsøg på at opklare hvad hans kone foretager sig. Det bliver kørt for langt. Fint at forfatteren forsøger at vinkle hver roman for at undgå gentagelser. Men Klings private trængsler fylder for meget og arbejdet med selvmordet er lige udramatisk nok. Kun jokeren Halloran tilfører spænding, men sammenlignet med forfatterens andre værker er slutresultatet svagt.

Lån bogen på bibbliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter