0 kommentarer

Calypso af Ed McBain

af d. 29. oktober 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

245

Udgivet

1979

ISBN

87-15-01010-4

Originaltitel

Calypso (amerikansk)

 

George Chadderton er calypso solist. Guitarist og sanger og tjener lidt små penge i farten. Men George har et problem. En eller anden har skudt ham og George er død. Senere samme aften nedskydes en luder med samme skydevåben. Desværre befinder hun sig i et andet distrikt, hvorfor betjentene på station 87 i første omgang ikke ved, at de har med en seriemorder at gøre.
Men da det går op for dem, ved Meyer og Carella at de har travlt, da det kun er et spørgsmål om tid, før end flere bliver ofre for den samme morder.

Ved at grave i George Chaddertons liv viser det sig at han hans broder Santos forsvandt for syv år siden. George så ham sidst ved et kostumebal, hvor de spillede med deres band. Et kostumebal for 380 forklædte blondiner. I syv år har George drevet sin egen efterforskning for at finde ud af hvad der er sket med Santos. Indtil George selv bliver dræbt.

Carella og Meyer er på bar bund. De efterforsker, men kommer ingen steder. Samtidig følger læseren Santos, der er i live, men har været holdt indespærret af en gal kvinde i mere end syv år. Kvinden er skræmmende uhyggelig. Det samme er de overgreb hun udsætter Santos for. Det er meget grumt. Calypso er sine steder direkte ubehagelig.

Miljøbeskrivelser og personskildringen følges hånd i hånd, mens McBain belyser storbyens skidne skyggeside. En fin krimi, men ikke en af forfatterens bedste.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter