0 kommentarer

Harry Potter og Fønixordenen af J.K. Rowling

af d. 14. august 2003
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

923

Udgivet

2003

ISBN

87-02-02944-8, 978-87-02-02944-4

Originaltitel

Harry Potter and the Order of the Phoenix

 

Den femte bog i serien om Harry Potter skiller sig på flere måder ud fra sine forgængere. Den er barskere og mere alvorlig, og Harry er, pænt sagt, knap så tiltalende, som han plejer at være. Humoren er stadig et af de vigtigste elementer i fortællingen, men dramaet og begivenhedernes alvor trænger sig på.

Dette år på Hogwarts bliver for Harry Potter på mange måder det sværeste. Ikke bare skal han klare alle de sædvanlige konfrontationer med sine etablerede fjender på skolen, men tingene bliver meget værre, end han nogensinde havde forestillet sig, da den fascistoide Professor Umbrigde gør sit indtog på Hogwarts. Ministeriet for Magi har fejet de dramatiske begivenheder fra bog fire under gulvtæppet, og Harry skal håndtere, at det meste af den magiske verden tror, at han er sindssyg. Han har mildest talt godt og grundigt ondt af sig selv. Samtidig har en gruppe bestående af flere gamle kendinge dannet en orden for at bekæmpe Voldemort, og Harry forsøger naturligvis at tage sagen i egen hånd, på trods af alle advarsler.

”Harry Potter and the Order of the Phoenix” har været længe undervejs, og personligt havde jeg på forhånd afsat tid til den i sommerens ”læseplan”, for 923 sider er jo trods alt lidt af en mundfuld. Men hånden på hjertet – det er slet ikke nok!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter