0 kommentarer

Hedebølge af Liza Marklund

af d. 15. august 2003
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

358

Udgivet

2001

ISBN

87-638-0499-9

Originaltitel

Studio sex

 

Er man en dedikeret krimilæser, har man som regel en yndlingsdetektiv. For mit vedkommende kunne det meget nemt gå hen at blive Annika Bengtzon, den meget menneskeligt forvirrede unge journalist fra Liza Marklunds bøger.

”Hedebølge” er ikke Marklunds første roman med frk. Bengtzon i snushanerollen, men tidsmæssigt udspiller handlingen sig otte år før ”Nedtælling”. Annika er kun elev på Kvällspressen, og som sådan ikke den mest respekterede journalist på stedet. Men ved et tilfælde bliver hun sendt med ud på et tip om mord. Offeret er en ung kvinde, fundet på en kirkegård i Stockholm.

Fra at være en lige-ud-af-landevejen historie om et mord, udvikler Annikas scoop sig snart til at være en kompliceret affære med heftige ingredienser som storpolitik, mediehysteri og alt hvad man ellers kan ønske sig af dramatik.

Det er en fin og velskrevet krimi, med streg under velskrevet. For en amatør-krimilæser som anmelderen kan den gængse krimijargon til tider være noget distraherende, men Liza Marklund har et lækkert sprog – stilfærdigt og uprætentiøst. Plottet er godt skruet sammen og tilpas overraskende. Og så er Annika som sagt en dejlig dame at følges med.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter