0 kommentarer

Zeppeliner af Jesper Wamsler

af d. 20. oktober 2008
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

151

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-05635-8

Originaltitel

Zeppeliner

Udgave

1.udgave

 

“Zeppeliner” er en novellesamling, der består af 18 meget korte historier fra nutidens Danmark, hvor læseren stifter bekendtskab med helt almindelige mennesker og deres hverdag.

Hvis man læser den sjette novelle “Kondolence”, så stifter læseren bekendtskab med den midaldrende mand, der pludselig beslutter sig til at flytte væk fra det område, hvor han har boet i mange år. Først i slutningen af novellen finder man en slags forklaring på, hvilke grunde manden har til at ville flytte. At det så er en bizar årsag manden har til at ville flytte er så en anden side af sagen.

“Kondolence” er efter min mening en af de bedste noveller i denne samling. Et par af novellerne var lidt for spøjse for mig, f.eks. novellen “Ralstrup tur retur”, hvor jeg havde lidt svært ved at se, hvad forfatteren ville med lige netop den historie. Alt i alt må jeg dog indrømme, at “Zeppeliner” faktisk er en god bog, som man kan bruge lang tid på at tænke over.

Flere af novellerne og personerne har tendens til at være lettere dunkle, og novellesamlingen minder derfor temmelig meget om Jan Sonnergaards noveller. Der er dog den afgørende forskel, at Jesper Wamsler ikke er ironisk som Jan Sonnergaard. “Zeppeliner” er en så læseværdig bog, at jeg slugte bogen ud i en køre.

Jesper Wamsler formår at komme ind under huden på bogens personer, sproget er varierende og både personerne og sproget fanger interessen fra side et – novellesamlingen er socialrealisme når den er bedst, så jeg kan kun anbefale “Zeppeliner” på det varmeste.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter