0 kommentarer

Groo Kingdom af Sergio Aragonés og Mark Evanier

af d. 25. februar 2016
Info
 
Sideantal

96

Udgivet

2001

ISBN

1-56971-478-9

 

Sikkert inspireret af en flodbølge af retssager anlagt af tilskadekomne sagsøgere der har opført sig uhørt idiotisk, advarer Evanier på bagsiden:

‘If you fail to purchase this book (which reprints four vintage tales of a very stupid warrior), your hair will fall out, your dog will leave you, your friends will shun you, your family will disown you, your shoelaces will break, your teeth will turn yellow, your mailman will become disgruntled, your dinner will spoil, and your toilets will all back up. Better not chance it.’

Hvis du sidder helt mutters alene nu, skaldet, med gule tænder ejer du nok IKKE The Groo Kingdom. Min dybeste medfølelse, ikke kun med din situation, men også med det du er gået glip af, nemlig en helvedes skæg tegneserie. I Groos kongerige introduceres bedstemor Groo, en gammel sigøjner der er lidt af en heks, børnemishandler og generelt en ondsindet voldskvinde. Gensynet er for Groo den rene naive glæde, mens bedstemoren ikke nærer den slags sentimentale følelser. Hun udnytter det voksne barnebarns dumhed til egen vinding, under konstant verbal og fysisk afstraffelse.

I det kongerige som bedstemor Groo har udset sig, lever en rig, underskøn prinsesse der på trods af talrige bejlere endnu ikke er gift. Bedstemor planlægger at afsætte Groo til prinsessen, men inden det kan lade sig gøre skal der skaffes en medgift, hvorfor hun gifter Groo væk til en landmandsdatter, hvis far er rimeligt godt ved muffen.

Med Groo er der statsautorisation for katastrofer og de intræffer i rigeligt mål, det samme gør grinene. Det eneste der savnes er længere handlingsforløb, for det er når Evanier lader sine manuskripter køre ud af forskellige tangenter der alle ramler sammen til sidst, at historierne er bedst. Her er det fire uafhængige historier – personlig havde jeg gerne set hvad konsekvenserne af Groos to giftermål havde været for kongeriget på sigt.

Men alt finder du nok aldrig ud af. Held og lykke med de tilstoppede toiletter! 🙂

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter