0 kommentarer

Her vogter Bedste af Stefan Boonen

af d. 22. november 2018
Info
 
Sideantal

88

Udgivet

2018

ISBN

978-87-91611-63-6

Originaltitel

Hier Waakt oma - oversat af Jacob Wisby. Illustreret af Melvin

Udgave

1. udgave

 

En eventyrlig weekend med bedstemor

 

Lad mig starte med at komplimentere de flotte illustrationer i bogen, da jeg synes disse alene gør bogen værd at stifte bekendtskab med. Bogen er illustreret af den Belgisk fødte (grafitti-)maler og animator Melvin. Hele bogen er trykt i to pantone farver, orange og sort. Det giver et meget specielt synsindtryk, som om solen hele tiden er lige ved at gå ned eller lige ved at stå op. Siderne er spækket med detaljer som er både humoristiske og skæve. Nogle af siderne er sat op som en tegneserie, hvilket passer godt til den meget kortfattede skrivestil. Det er så desværre det eneste fornuftige jeg kan sige om skrivestilen, som slet ikke falder i min smag. Det bliver for simpelt og man føler næsten man kommanderer bogen, når man læser den op. Men det er naturligvis en smagssag, og i det mindste er bogen konsekvent i sit sprog hele vejen igennem. Jeg kan sagtens se meningen med at der ikke bliver fortalt så meget mellem sætningerne fra de mange børn, der er på besøg hos bedste. Det giver et indtryk af hvordan det mon er at være tilstede i den støjende samling af børn, hvor tiden flyver afsted.

 

Historien i sig selv er sød og kærlig. Bedste tager alle sine børnebørn med på weekend i ‘Kæmpens hus’. Her er der ingen elektronik, alt er gammeldags og børn er bare børn der kan lege og larme og måske bliver de proppet i et iskoldt bad, hvis de er uheldige at blive indfanget af bedste. Dagene går med at klatre i træer og tage på udflugt i skoven, hvor de blandt andet må dykke efter ‘knarks’ (som er kæmpens tandsten) som de betaler for is med hos Helga. Der er plads til at være barn hos bedste. Man må bøvse og prutte og gå i bare tæer, og hvis man ikke kan sove, så kommer man med en tur op på taget og ser på stjerner.

Når de vender hjem igen er selv den mindste lille Pusling blevet en tand større og modigere end inden weekenden.

 

Forfatteren Stefan Boonen, som også er belgier, har tidligere på dansk udgivet Hittebarnet og Wammerswald og Wilhelm.

 

Bogen passer angiveligt fra 8 år. Men jeg synes godt man kan læse den med yngre børn også. Og det bliver uinteressant for børn der er ret meget ældre end 8-9 år.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter