0 kommentarer

Grevens mænd af Martin Jensen

af d. 3. oktober 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

285

Udgivet

2006

ISBN

87-7955-449-0

 

I virkeligheden er jeg ikke den store krimilæser, så selvom jeg har læst andre bøger af Martin Jensen med stor fornøjelse, har jeg indtil nu holdt mig fra hans Eske Litle serie. Det gør jeg ikke mere!

Eske Litle (der er foged i Assens) bliver tilkaldt af grev Gert for at svare på nogle spørgsmål vedrørende Hansestatskøbmændene. Det er i hvert fald, hvad Eske tror. Det viser sig nemlig, at grev Gert har en underliggende dagsorden, men før den kommer frem i lyset, bliver hansekøbmanden Wullenwurfer myrdet, og mod sin vilje bliver Eske indblandet i opklaringen.

Mens Eske forsøger at finde en morder i grev Gerts borg, bliver også Assens hjemsøgt af et mord. Den drukne Valborg findes myrdet på gaden, og selvom sergent Bane i første omgang tror, at det er hendes mand, der er morderen, viser indicierne i en anden retning, så Bane og korporal Tade må lede videre.

Udover at levere en velskrevet krimi giver Martin Jensen også en utrolig levende beskrivelse af Danmark i 1300-tallet. Personerne er troværdige, og det samme er plottet, så jeg var i hvert fald solgt, og vil læse de første bind i serien også.

Udover bøgerne om Eske Litle har Martin Jensen også skrevet flere andre historiske romaner, samt den nutidige roman “Landet et sted”, der bestemt også kan anbefales.

Lån bogen bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter