0 kommentarer

Hår(d) af Dennis Jürgensen

af d. 3. oktober 2006
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

192

Udgivet

1999

ISBN

87-588-0704-7

 

Alt hvad der kan gå galt, går galt for den halv-skallede 27-årige Birger Madsen. Hans manglende hårpragt får ham (ifølge ham selv) til at miste potensen og gør ham usikker når det komme til piger. Uheldet vil at han har en MEGET insisterende mor der har sat sig for at få ham gift med “min ulidelige kusine, Augusta-Amalie, der ligner et geneksperiment mellem en Tigertank og et næsehorn, og taler som Adolf Hitler i Nürnberg” (side 25). Men uheldet stopper ikke for den stakkels Birger her. Blandt hans utallige uheld kan bl.a. nævnes et rollespil der efterlader Birger i piratkostume ude på en altan, en toupé, en taxakapring med den storbarmede kvinde Bambi, et hæsblæsende ræs på motocross bagpå den sexede Foxy med de selvlysende øjne og et seriøst uhyggeligt diskotek.
Som med forfatterens andre bøger bør denne læses for at kunne sætte alle disse sære hændelser sammen. Og det lykkes rigtig godt for Jürgensen at gøre netop det.

Denne bog er nok en af de mest “voksne” bøger jeg endnu har læst af Dennis Jürgensen, men hans humor er den samme. Fyldt med hans selv-komponerede ord og langt-ude-uheld viser han endnu engang sine evner med ordene og får læseren til at hyle af grin den ene gang efter den anden.

Har man tendens til at grine højt af bøger kan det ikke anbefales at læse denne et offentligt sted. 😀

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter