0 kommentarer

Granitgraven af Pernille Boelskov

af d. 13. september 2018
Info
 
Sideantal

303

Udgivet

2018

ISBN

9788799945924

Udgave

2. udgave 2. oplag

 

Faktorernes orden er ligegyldig. Sidste år læste jeg med stor glæde “Bornholmerdybet”, andet selvstændige bind i krimiserien om Agnethe Bohn, og nu har jeg så kastet mig over første bind “Granitgraven”. Det er selvfølgelig lidt pudsigt at læse om personerne, vel vidende hvad der sker frem i tiden, men ellers er det to selvstændige bøger som sagtens kan læses uafhængig af hinanden.

Som titlen indikerer befinder vi os på Bornholm, et lig er fundet ude i Vang granitbruddet og øens nye præst Agnethe Bohn identificerer ham som Daniel Khristov, der har haft kontakt med hende i et forsøg på at finde frem til sin bedstefar. Daniels bedstemor var soldat i den Røde hær, da de i 1945 besatte Bornholm, og et foto gammelt er det eneste der er at gå efter. Politiet mener der er tale om et narkoopgør, men Agnethe Bohn blander sig i sagen og ser den ud fra Daniels søgen efter sin familie. Det bliver til graven i fortiden, der også trækker tråde til hendes egne familie relationer.

Jeg synes det er en rigtig velskrevet bog, som bærer præg af at Pernille Boelskov har sat sig godt ind i besættelseshistorien. Jeg finder også hele problematikken omkring kirkens syn på en kvindelig præst der kommer udefra interessant, og så hænger plottet og historien godt sammen. Bogen er knap så stram i fortællingen som Bornholmerdybet, men en meget fin debut.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter