0 kommentarer

Græshoppejunglen – En historiefortælling af Andrew Smith

af d. 25. oktober 2015
Info
 
Sideantal

420

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3688-3

Originaltitel

Grasshopper jungle

Udgave

1 udgave, 1 oplag

 

Andrew Smiths “Græshoppejunglen – En historiefortælling”, er en af de mere underlige bøger jeg har læst. Da jeg var færdig med den var jeg ikke i stand til at skrive en anmeldelse, for jeg kunne faktisk ikke finde ud af hvad jeg syntes om bogen. Nu er den kommet noget på afstand, jeg synes stadig den er meget mærkelig, men den rumsterer stadig i mit hoved, hvilket jeg ser som et udtryk for at den har noget substans.

I grove træk så befinder vi os i Iowa i byen Ealing, et lille samfund i bedste amerikanske stil. 16 årige Austin Szerba er kæreste med Shannon og bedsteven med bøssen Robby, og de tre hænger ud sammen. Austin fokuserer meget på sex, på at komme i seng med Shann, på at kysse med Robby og på det biseksuelle i ham. I det store hele handler bogen meget om udviklingen i puberteten og alle de tanker Austin gør sig. Apokalypsen spiller også en rolle i bogen, samfundet er i krise og et udslip fra et hengemt videnskabeligt forsøg modificeres da det komme i kontakt med blod, så en hær af to meter høje græshopper bliver skabt, og herfra kan det kun gå galt.

Det er en meget syret bog, og jeg er lidt i tvivl om målgruppen er unge eller voksne. Sproget er også meget frit og ikke lige stuerent, men passer rigtigt godt til handlingen.
Andrew Smith har skrevet syv romaner og nogle noveller. “Græshoppejunglen – En historiefortælling” er den første, der er oversat til dansk, og i øjeblikket er der ved at blive udarbejdet et filmmanuskript over bogen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter