0 kommentarer

Et yndigt land af Åke Edwardson

af d. 23. september 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

333

Udgivet

2007

ISBN

978-87-638-0623-7

Originaltitel

Vänaste land

 

Romanen starter med at tre unge mænd findes myrdet i en døgnbutik udenfor Gøteborg. Mordene er bestialske og ofrene er skudt på så klods hold, at ansigterne er skudt væk.

Kommissær Winther og hans folk begynder et langstrakt opklaringsarbejde i indvandrermiljøet, der yderligere besværliggøres af, at man ikke stoler på politiet, der ofte kun viser interesse når nogen skal sendes ud af landet. Dette betyder at ingen ved noget, eller blot kan fortælle det mindste.

Alligevel virker det som om, at de alle på en eller anden måde er forbundet, men om det er på grund af forbrydelsen eller frygten for myndighederne er ikke til at gennemskue, og det gør at Kommissær Winther og hans folk må tage nye metoder i brug.

“Et yndigt land” er Åke Edwardsons ottende bind i serien om kommissær Erik Winther. Det er den første jeg har læst, og jeg er desværre ikke voldsomt interesseret i at læse de foregående bind. Plottet er udmærket, og selve indledningen er også ret fangende. Men opklaringsarbejdet og historien i sig selv synes jeg er meget, meget langstrakt, og i perioder direkte kedelig. Romanen kunne sagtens have været 150 sider kortere og handlingen kunne på den måde have stået væsentligt skarpere og fangende.

Jeg giver den to stjerner, men vil med det samme sige, at hvis man har læst de foregående bind og er glad for dem, så vil man sandsynligvis sluge denne også. Jeg tænker umiddelbart at de må være i samme form

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter