0 kommentarer

Glemmer du af Mette Vedsø

af d. 5. november 2016
Info
 
Sideantal

30

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-4590-8

Udgave

1. udgave

 

Sidste sommer gik Susis farmor til fitness og gravede selv hendes kartofler op og lavede muffins til Susi, når hun kom på besøg. Hun vidste alt og kunne altid give et svar på alle Susis spørgsmål. Men da efteråret nærmede sig, begyndte Susis farmor at blive underlig. Hun begyndte at fare vild i byen, koge brillerne og putte pungen i postkassen. Hun er dement, hører Susi de voksne sige.

Glemmer du… er en af de bedste bøger for børn og voksne om demens, jeg har læst. Den fortæller om den magtesløshed man kan føle, og det hul der opstår, når en man elsker og forguder lige så stille forandrer sig. Men samtidig har den også sine lyspunkter, for Susi nægter at give slip på hendes farmor. Susi indser hurtigt, at det godt kan være, at meget i farmors hjerne er væk, men at der er en lille prik tilbage i farmors hjerne, og det er der, hvor alt det sjove sidder. Susi formår at se bort fra farmors glemsomhed og tager hende med på eventyr, som ikke kræver at hun kan huske, hvad hun hedder, eller hvor mange år hun var gift med hendes mand. Og det gør Susi glad og ikke mindst farmor.

Jeg kan kun anbefale bogen, som ikke kun har en dejlig historie, men som også er fyldt med nogle virkelig dejlige billeder, som med alle deres farver og ikke mindst mangel, formår at sætte den helt rigtige stemning. Det er en bog for alle aldre, som vil kunne sætte en god snak i gang, om det at være dement.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter