0 kommentarer

Generation X af Douglas Coupland

af d. 7. november 2005
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

314

Udgivet

1994

ISBN

87-418-6631-2

Originaltitel

Generation X

Udgave

1.udgave

 

Douglas Coupland blev med et berømt da ”Generation X” udkom. Bogen tog pulsen på unge mennesker i tyverne, der genkendte sig selv i bogens hovedpersoner.

Bogen beskriver livet for tre medlemmer af den såkaldte ”Generation X” – mennesker i tyverne, der forsøger at få deres liv til at fungere uden for strukturerede rammer som eksempelvis universitetet.

Hovedpersonerne i ”Generation X” – Dag, Andy og Claire er alle i tyverne, rodløse, højtuddannede og single. De har forladt deres familie, småborgerligheden og middelklassebaggrunden, og bor nu i Palm Springs, hvor de lever af ”McJobs”: ”Et underbetalt, lav-prestige, lav-respekt, nul-frynsegode, fremtidsløst job i servicesektoren. Ofte betragtet som et tilfredsstillende karrierevalg af folk, der aldrig har prøvet det”.

I Palm Springs fortæller de hinanden ironiske og sarkastiske historier om livet mens de forsøger at finde ”det”, der vil kunne gøre forskel i deres liv. Historierne er f.eks. historier om en fjern galakse kaldet Texlahoma, hvor tiden er fastfrosset i 1974 og ”hvor atmosfæren indeholder ilt, hvedeavner og A.M.–radiobølger. Et sjovt sted at tilbringe en dag, men derefter vil man bare væk derfra…”

For Dag, Andy og Claire drejer det sig om, at de skal finde ud af, hvad der vil gøre dem lykkelige, men det er ikke så nemt igen. De ved bare, at lykken ikke nødvendigvis ligger i at tjene mange penge. Faktum er, at Dag, Andy og Claire til slut når at finde deres niche.

Det der gør ”Generation X” unik er, at den er en moralsk fortælling om, at det der gør en lykkelig ikke er penge.

Endelig en bog om mennesker født efter 1960, og endelig et portræt af mennesker, der ikke vil tage til takke med ideen om, at penge og et højt profileret job er alt hvad man bør stræbe efter i livet.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter