0 kommentarer

Generation X af Douglas Coupland

af d. 19. februar 2004
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

314

Udgivet

1994

ISBN

87-418-6631-2

Originaltitel

Generation X

Udgave

1.udgave

 

Vi befinder os i starten af 90erne hos Andy, Dag og Claire, tre singler, som hænger ud og fortæller hinanden historier. De er sidst i 20erne og del af en generation, som er vokset op med truslen om nukleare paddehatteskyer hængende over kernefamilierne, i hjem, hvor penge ikke er et problem, og antallet af valgmuligheder gør det umuligt at vælge. Så nu vælger de hovedsageligt fra.

Tiden går med diverse McJobs (def.: ”Et underbetalt, lav-prestige-, lav-respekt-, nul-frynsegode-, fremtidsløst job i service-sektoren. Ofte betragtet som et tilfredsstillende karrierevalg af folk, der aldrig har prøvet det”) og de undgår dermed karriere og familie og opsparing i fast ejendom, og hvad man ellers traditionelt forbinder med at blive voksen. Men trioen er ved at finde deres egen måde at overleve den tid, de lever i.

Ud over rammefortællingen om Andy, Claire og Dag og de fortællinger de byder hinanden, er bogen fyldt med diverse ordforklaringer i margenen. Her bliver man løbende tilbudt og forklaret ukendte ord og begreber som f.eks.;

”Smitte for kys (Hyperkarma): En dybtliggende overbevisning om at straffen på en eller anden måde altid langt vil overstige forbrydelsen: huller i ozonlaget, hvis man smider affald i naturen.”

Det er den mest fantastiske udnyttelse af margen, jeg nogen sinde har set. Det er fandenivoldsk, og mens det drøner derudaf i margenen, holder hovedpersonerne roligt igen og forlanger selv at styre historiernes gang.

5 stjerner for originalitet, opfindsomhed og for en suverænt gennemført tone.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter