0 kommentarer

Fra de døde af Mark Billingham

af d. 14. november 2012
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

397

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7053-758-2

Originaltitel

From the Dead

 

Manden i Jaguaren trygler om nåde, men de to udenfor viser ikke gnist af medfølelse. Den yngste af dem overhælder luksusbilen med benzin og sætter ild til en klud, som han smider ind i kabinen. Mens deres offer brænder ihjel, slentrer de to kumpaner fra gerningsstedet, helt upåvirkede.

Alt tyder på, at det er den berygtede rigmand Alan Langford, der omkommer i branden. Hans kone, Donna, tilstår da også gladelig at have hyret en lejemorder til at skille sig af med det ualmindeligt dumme svin. Hun må ti år i spjældet, og tager sin skæbne med stoisk ro. Indtil hun pludselig modtager et foto, der antyder, at Langford nyder livet i fulde drag et eller andet eksotisk sted.

Den unge og uerfarne detektiv Anna Carpenter kommer på sagen, og hun hiver naturligvis fat i kriminalkommissær Tom Thorne, der var involveret i den oprindelige efterforskning. Han er mere end skeptisk, for i hans øjne er Langford for forvandlet til ormeføde. Men så begynder folk med tilknytning til sagen at dø på mistænkelig vis, og Thorne må genoverveje sit standpunkt. Især fordi meget tyder på, at skurkene befinder sig på begge sider af loven.

“Fra de døde” er niende roman fra Mark Billinghams hånd om den melankolske politimand Tom Thorne og hans meritter i Londons underverden. Det er en glimragende serie med troværdige karakterer, solidt opklaringsarbejde og et tilfredsstillende antal kyniske mord strøet ud over et altid velkonstrueret plot.

Billingham er en dreven krimirotte, der ved præcis, hvilke nerveender han skal gnave i. Ikke så mange falbelader, bare rask derudaf i en lind strøm af blod og alkohol. Cheers!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter