0 kommentarer

Fortielsen af Katrine Bertel

af d. 21. december 2021
Info
 
Sideantal

297

Udgivet

2021

ISBN

9788794183277

 

“Fortielsen” handler om de mange ulykkelige hændelser under 2. Verdenskrig. Vi møder Alma, en ung jødisk pianist, der drømmer om en plads i Berliner Philharmoniker Orkestret. Men hendes drøm bliver svær at opfylde, da jøderne får mere og mere trange kår i 30’ ernes Tyskland. På konservatoriet møder Alma den unge mand Emmeth, og de to bliver hurtigt forlovet og gift. Men da nazisterne tager magten i landet, venter mørke tider forude, og det er ikke så lidt det unge par må igennem.

En del af handlingen foregår også i 1990’ernes Israel. Her er Rebekka i gang med en blomstrende musikkarriere, godt hjulpet på vej af sin Mormor Alma. Familien består kun af de 2, da Rebekkas forældre og bror døde i en ulykke for mange år siden. Alma tog sit barnebarn til sig og opmuntrede hende til at gå ind i musikkens univers. Alma har sine traumer at bære på, og da hun pludselig rammes af et hjerteanfald, synes hun det er på tide, at Rebekka kender til hendes fortid. Hun giver derfor sin dagbog fra krigens tid til sit barnebarn, som nu får hele historien om sin mormors fortid. En fortid som er så grum, at hun med vilje har lagt det hele bag sig, og aldrig har fortalt nogen om sine oplevelser. Efter krigen tog hun til Israel uden at kigge sig tilbage, men nu hvor Alma er på sit dødsleje, skal hændelserne frem i lyset.

Ganske rørende bog om jødernes rædsler under 2.verdenskrig. Personerne er spændende, og det giver en fin kontrast at skifte mellem fortid og nutid. Og netop fortid og nutid mødes, da Rebekka træffer en mand fra Berlin, som er musikalsk talentspejder.

“Fortielsen” kan på det varmeste anbefales til læsere af historiske romaner. 4 stjerner herfra.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter