0 kommentarer

Julie af Anne Fortier

af d. 25. juli 2010
Info
 
Sideantal

528

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-07732-2

Originaltitel

Juliet

 

“Julie” er fortællingen om Romeo og Julie, som Shakespeare gjorde berømt. Vi er tilbage i 1340, hvor den kendte og dramatiske fortælling om ulykkelig kærlighed udspiller sig i Siena i Italien.
Samtidig følger vi nutidens Julie, eller Guilietta, som efter sin tante Roses død får overdraget et brev og en bankboksnøgle. Julies og tvillingesøsteren Janices mor døde, da pigerne var ganske små. Siden har de boet hos Tante Rose og alt-mulig-manden Umberto, men har ikke fået meget at vide om deres forældre, der omkom i en ulykke i Italien, ligesom Tante Rose har gjort alt for at forhindre pigerne i at tage til Italien. Men i brevet opfordres Julie nu til at tage til Italien for at finde ud af, hvad hendes mor har efterladt sig i en bankboks.

Rejsen til Italien bliver en begivenhedsrig og dramatisk oplevelse. Julie finder ud af, at hendes mor forskede i Romeo og Julie, og derved kom på sporet af en skat. Men andre end Julie er ude efter skatten, og det er svært at vide, hvem der er til at stole på. Ikke alle er dem, de giver sig ud for.
Der findes også en Romeo i nutidens Italien, og kærlighedshistorien gentager sig (næsten).

Det er en meget spændende fortælling, hvor fortidens og nutidens historier meget fint flettes sammen og bliver til en sammenhængende historie. Sproget flyder rigtig godt, det er en fornøjelse at læse bogen. Hvert nyt kapitel indledes med et citat fra Shakespeares “Romeo og Julie”, hvilket fungerer fint.
Er du til drama, romantik, historie og ikke mindst spænding, ja, så vil du sikkert også synes om “Julie”. Jeg havde svært ved at lægge den fra mig, da jeg først var begyndt på den.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter