0 kommentarer

Fortæl mig sanheden af Henrik Ventzel

af d. 7. september 2014
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

279

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7141-417-2

Originaltitel

Fortæl mig sandheden

Udgave

1.udgave

 

I 2009 debuterede Henrik Ventzel med den ikke uefne roman ”Dødemandsbjerget”. Nu er han på banen med hans anden roman ”Fortæl mig sandheden”. I ”Fortæl mig sandheden” følger vi Aida, en bosnisk flygtning, og hendes datter Jasmina. Aidas fortid har altid ligget som en tung mur rundt om hende og har holdt hende to skridt fra resten af verden og også skabt splid og afstand i forholdet mellem mor og datter.

En dag bliver Aida pludselig kontaktet af Luka som for år tilbage var hendes leder i modstandsbevægelsen under krigen. Aida har ikke haft kontakt til Luka siden krigen og bliver mildest talt foruroliget over, at han nu opsøger hende. Luka er nu hårdkogt kriminel og truer Aida til at hjælpe ham igen. Hvis hun nægter, at hjælpe ham vil det gå ud over Jasmina. Mødet med Luka og hans trusler, får Aida til at træffe et svært og næsten umuligt valg og sammen med Jasmina vender hun tilbage til Bosnien.

Bogen har egentlig alle ingredienserne for at blive en god roman – en spændende historie, solide hovedpersoner og gode skildringerne af scenerne og omgivelserne. Alligevel må jeg med skam melde, at bogen aldrig rigtig fangede mig. Faktisk måtte jeg lægge den fra mig allerede efter et par kapitler og trods flere forsøg på at læse resten af bogen måtte jeg simpelthen til sidst opgive. Hvorfor? Tja, det spørgsmål har jeg stillet mig selv flere gange i løbet af de uger, hvor bogen har ligget åbnet på mit natbord og blot har ventet på at blive taget op og læst færdig. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, for historien fejler som nævnt ingenting, der er heller ikke noget at udsætte på sproget eller opbygningen eller andre ting. Af uransagelige årsager må jeg blot erkende, at det er en af de (få) bøger, som jeg simpelthen ikke kan kæmpe mig igennem.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter