0 kommentarer

Fordelene ved at være en bænkevarmer af Stephen Chbosky

af d. 10. april 2014
Info
 
Genre
Omslag
Sideantal

249

Udgivet

2009

ISBN

9788792561022

Originaltitel

The perks of being a wallflower

Udgave

1.udgave

 

Fantastisk bog!

Jeg forstår ikke hvorfor der er gået så mange år før den for alvor er blevet populær i Danmark. Bogen, som er skrevet af amerikanske Stephen Chbosky, udkom allerede på det amerikanske marked i 1999, men det er først ifm. filmatiseringen at den for alvor blev kendt herhjemme.

Charlie, som er bogens hovedperson, skal til at starte i high-school, da bogen begynder. Han har aldrig været den populære type og det er til en af de første fester i high-school at han bliver kaldt for en “Wallflower” – på dansk bænkevarmer. Han iagttager verden og tænker over hvorfor den er, som den nu engang er. Han er den yngste af tre derhjemme; hans storebror er lige taget hjemmefra for at begynde på college og hans søster skal begynde sit sidste år på samme high-school. Ved et tilfælde bliver han ven med nogle af de ældre studerende, som hjælper ham ind i deres verden – denne indeholder Rocky Horror Picture Show i stor grad, diskussioner af forfattere, stoffer og kæresteforhold på tværs af gruppen.

Men Charlie har en hemmelighed og dette påvirker hans forhold til andre mennesker – hans tante døde da han fyldte syv og efterhånden lærer vi gennem bogen at deres forhold ikke var helt normalt. Bogen henvender sig mest til teenagere, men jeg vil anbefale den til enhver aldersgruppe – måske især til de voksne, da det kan bringe minder tilbage om en ungdom fuld af fester, venskaber og kulturoplevelser.

Grunden til at jeg siger kulturoplevelser er fordi at Chbosky nævner film, musik og bøger i flæng. Sidstnævnte er især en stor del af Charlie’s liv – hans engelsklærer giver ham en masse klassikere, som hjælper ham til at tænke endnu mere over tingene. Alt i alt en god bog, som gør at man tænker over livet og hvad der gør, at man er som man er.

 

Lån en nyere udgave af bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter