0 kommentarer

Forbrydelsen Af David Hewson

af d. 21. juni 2012
Info
 
Sideantal

620

Udgivet

2012

ISBN

978-87-11-39172-3

Originaltitel

The killing

 

Hvem dræbte Nanna Birk Larsen?

Sarah Lund har sidste dag som Vicekriminalkommissær i drabsafdelingen ved Københavns Politigård. Hun skal flytte over til sin kæreste i Stokholm, men flytteplanerne bliver sat på stand by, da en ung kvindelig gymnasieelev findes myrdet i en bil i et naturområde uden for København.

Ret hurtigt i løbet af efterforskningen viser det sig, at bilen har været brugt til udbringning og opsætning af valgplakater af Politikeren Troels Hartmann. Derfor retter politiet hurtigt søgelyset mod Københavns Rådhus og ikke mindst Troels Hartmanns parti.

Det var med en god portion skeptisk, at jeg påbegyndte læsningen af ’Forbrydelsen’. Kunne bogen mon leve op til tv-serien af samme navn, som jeg personligt mener, er en af de bedste danske tv-serier nogensinde. Og svaret er et stort rungende NEJ – bogen kan på ingen måde måle sig med tv-serien.

Måske skyldes min manglende begejstring specielt, at bogen på det nærmeste er en ren afskrivning af tv-serien. Det virker som om David Hewson i høj grad har følt sig bundet og hæmmet af originalmanuskriptet. Han formår desværre ikke at opbygge spændingen eller at gøre hovedpersonerne levende. Resultatet er, at man som læser efterlades med en lidt flad fornemmelse og følelsen af, at man har fået hænderne i en drejebog – En drejebog hvor personerne fremstår som marionetdukker, fuldstændig blottet for mimik og øvrige kendetegn.
Hen imod bogens slutning vælger David Hewson dog at afvige noget fra originalmanuskriptet og plottet er derfor lidt overraskende i forhold til tv-seriens plot. Desværre virker den nye afslutning lidt for letkøbt og gør ikke noget godt for historien.

– Hvis man ikke på forhånd har set tv-serien og derfor på forhånd ved, hvad der sker på næste side og samtidig hele tiden ser hovedpersonernes ansigter (Sofie Gråbøl, Bjarne Henriksen, Lars Mikkelsen osv.) for sig, vil man måske finde bogen mere spændende.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter