0 kommentarer

Finn Foton og coronavaccinen af Jan Egesborg, Johannes Töws og Ulrich Busk Hoff

af d. 20. september 2021
Info
 
Sideantal

36

Udgivet

2021

ISBN

9788750200963

Udgave

1. udgave, 1, oplag

 

Super flotte illustrationer og mange detaljer at gå på opdagelse i. Noget mere virkelighedstro end andet, og der er plads til at bruge fantasien. Bogen handler om en der skal ind og have en vaccine mod corona. Man får en lille forklaring af hvad sygdommen er og hvad og hvordan vaccinen virker. Hvordan den går ind i kroppen, og man lærer en masse om kroppens celler og sygdomsbekæmpelse i det hele taget. Det er nemt at forstå og man kan på en yderst simpel og lidt legende facon forklare et barn, hvad en vaccine gør og hvorfor den gør det. Det er samtidig en underholdende historie som man ikke kan andet end hygge sig lidt med, også som voksen. Bogen henvender sig til større børn der læser selv, men er især velegnet til oplæsning så man kan snakke med sit barn undervejs. Der bliver også snakket lidt om at en vaccine kan gøre lidt ondt at få og derfor er det også en god måde at forberede et barn på hvad der sker, når man kommer ind og skal stikkes i.

Det er en historie som ikke på nogen måde pådutter eller trækker vacciner ned over hovedet på nogen. Den opfordrer ikke til at man skal tage imod en vaccine, men den fraråder det heller ikke. Den forklarer bare helt enkelt hvad en vaccine gør og hvorfor en vaccine kan være en hjælp imod sygdom. Og så er der noget med nogen muslinger som får hikke, men det må læseren selv finde ud af hvad handler om!

De mange detaljerede illustrationer giver en et helt univers at gå på eventyr i, og der er figurer man kan finde på små historier om selv. Der er virkelig mange ting at kigge på og man bliver glad af de varme farver og de morsomme karakterer. Så det er et lille kunstværk i sig selv og det skal der gives stor ros for.

En relevant og vigtig børnebog som også kan gøre det nemmere for forældrene at forklare vacciner for sine børn.

 

Anmeldereksemplar.

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter