0 kommentarer

Fem døgn i helvede af Debra Puglisi Sharp

af d. 22. september 2015
Info
 
Sideantal

317

Udgivet

2005

ISBN

87-632-4175-7

Originaltitel

Shattered

 

Debra bliver overfaldet i sit hjem. Hun er egentlig ved at grave roser ned og skal til at gøre sig klar til at tage på job. Hun kalder på sin mand, men får intet svar. Hun bliver slået ned, voldtaget og pakket ind i et tæppe for derefter at blive kørt væk. Hun ved på det tidspunkt ikke at hendes mand er død.

Hendes overfaldsmand binder hende, voldtager hende og lader hende ligge på badeværelsesgulvet. Tiden går og gennem den radio eller det tv han har tændt, kan hun hører at der bliver ledt efter hende samt at hendes mand er blevet skudt. Gerningsmanden har altså skudt hendes mand inden han har taget hende med sig. Og hun kan også høre at politiet er på bar bund omkring hendes forsvinden, så hun regner faktisk med, at nu skal hun dø.

Der går nogen dage og gerningsmanden giver hende et bad, laver mad til hende og sover sammen med hende. Han vil gerne agere “normalt parforhold”. Debra spiller med på det, for hun håber at der kommer en chance for frihed, selv om hun ikke rigtig tør tro på det. Men chancen byder sig da han tager på job og hun får kæmpet sig en smule løs, så hun kan bruge hans telefon. Hun ringer til alarmcentralen og kort efter kommer politiet og befrier hende.

Så starter den virkelige prøvelse, nemlig at hun først skal igennem en masse undersøgelser, hendes mands begravelse og ikke mindst hendes eget forløb hvor hun skal i en masse terapi og til sidst retssagen. Undervejs i forløbet håber hun det hele vil bringe familien tættere sammen, men må erkende at oplevelsen også kan skubbe folk længere væk.

Retssagen er hård, starter først et år efter det hele er sket og undervejs bliver hun i tvivl om der virkelig er retfærdighed til. Debra går ind for dødsstraf, men gerningsmanden bliver ikke idømt denne. Han bliver dog idømt til livstid uden mulighed for på nogen måde at komme fri. Og da han også dømmes for voldtægtsforsøg på en anden kvinde så må selv dommeren erkende, at han overvejede at lave straffen om til dødsstraf.

Vi følger herefter hvordan Debra får sit liv stykket sammen igen. Hun får ryddet op i sit liv på mange planer og hun ender med at gifte sig igen og blive lykkelig. Dog med ar på sjælen. Hun holder foredrag i hele landet og gør meget for andre voldsofre, da det ligger hende meget på sinde at nogen skal turde tage kampen op, så der kommer hjælp til dem der har brug for det.

Det er en meget barsk og uhyggelig bog at læse. Den giver et godt indtryk af, at selv om man er blevet reddet, så varer det meget meget længe før man kan leve et normalt liv, når man har været udsat for så voldsom en oplevelse. Og den viser hvor hårdt man selv skal kæmpe, men at det ikke kan lade sig gøre hvis man ikke har ressourcer samt de rette folk omkring sig bagefter.

Bogen efterlader et kæmpe indtryk hos læseren og er svær at lægge fra sig. Sjældent man møder en bog der kryber sådan ind under huden på en. Måske er den fornemmelse også forstærket af, at bogen beskriver en virkelig hændelse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter