0 kommentarer

Fald af Anne-Sophie Lunding-Sørensen

af d. 28. september 2014
Info
 
Sideantal

176

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-16324-7

 

Mette lægger en seddel til familien, og forlader huset i Ålborg en tidlig morgen inden mand og børn vågner. “Kontakt mig ikke”, skriver hun. I rygsækken har hun lidt tøj, og nogle kontanter. Ellers ikke noget. Inden dagen er omme er hun i København, og det var egentlig ikke meningen, det blev bare sådan.

I en forstad til København bor René. Han er fraskilt, og glæder sig til datterens besøg i den kommende uge. Indtil hun ringer og melder afbud. René kontakter en gammel kollega fra dengang han var vagt ved byens diskoteker. Det var dumt, og René er hurtigt tilbage i en verden med hurtige biler, stoffer og pokerspil med høje indsatser. Alt det der i sin tid smadrede hans ægteskab.

“Fald” er beretningen om to mennesker i frit fald. Sideløbende fortælles om Mette og René og deres tur mod bunden. De kender ikke hinanden, men et par gange krydses deres veje tilfældigt, uden at de ved det. Indtil de til sidst mødes for alvor – måske.

“Fald” er en til tider ganske gribende fortælling om, hvor snublende nær almindelige mennesker kan være på det frie fald. Det er en fortælling om at miste kontrollen, og blive revet med af livet og virkeligheden.

Karaktererne bygges godt op, og især Mette løfter sig fra fortællingen og bliver tredimensionel og troværdig. René når ikke helt dertil, men fungerer alligevel i sammenhængen.

Jeg har aldrig læst en bog, hvor hovedpersonerne går så meget på toilettet (eller sætter sig bag parkens buske, eller bare gør ‘det’ i bukserne). Det er overvældende så meget de ‘skal’, og til at begynde med irriterede det mig at jeg hele tiden skulle læse om den ene eller den anden der skulle tisse, eller havde fået dårlig mave. Men efterhånden som den menneskelige deroute tog form, blev det en måde at beskrive Mette og René’s forfald, ikke bare som individer men på et meget konkret plan, og det begyndte at give mening. Det er stadig for meget og for overdrevet, men det fungerer alligevel på en eller anden meget mærkelig måde.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter