0 kommentarer

Dage på Stonehouse Hotel af Maeve Binchy

af d. 28. september 2014
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

407

Udgivet

2012

Originaltitel

A Week in Winter

 

Som altid kan denne irske forfatter fortælle en historie så jeg sidder med fornemmelsen at jeg virkelig kender personerne. Hovedpersonen er som regel en stærk kvinde som ikke lader sig binde af regler og fordomme om hvad man bør gøre og ikke gøre, og selvfølgelig den katolske kirke er i baggrunden. Det er et lille samfund hvor alle kender alle på godt og ondt. I denne bog er det en lille landsby Stoneyville på Altanterhavets kyst i Irland hvor Chickey, hun fodrede hønsene som barn, besluttede sig at følge sin amerikanske ven til New York uden at være gift, hun forventede at blive gift han stak dog af. I mange år lod hun i sine breve som om at de var gift og lykkelige, men hun var ensom; arbejdede hårdt og lagde penge til side. Efter mange år kom hun hjem og blev tilbudt at købe en stor ejendom og ombygge den til et hotel i autentisk irsk stil på en ægte historisk måde. Til stor forbavselse for den lokale rigmand som ville rive ejendommen ned og bygge et stort resort som kan tiltrække turister i stor stil så stedet ikke kan genkendes fra andre lignede steder. På sin stille måde hjælper Chickey sin nevø til at komme på ret køl og men også andre personer i området nyder godt af hotellet.

Vi følger også de første gæster i den første uge, dem kommer vi også til at kende rigtigt godt. En af gæsterne er en meget streng skolebestyrerinde som har fået sit ophold af skolen da hun gik af. Chickey blev så led ved hende at hun krævede at hun skulle forlade hotellet, for ingen kunne holde hende ud. Chickey sagde det lige ud som det var. Men der er også en mor til en enlig søn som gerne vil have ham for sig selv, hun kom med sønnens forlovede, de ville selfølgelig ikke havde været der sammen unden med sønnen, de finder dog sammen og får det godt. Men der er også andre personer.

Det gennemgående hos denne forfatter er det livbekræftende i hendes beskrivelser men samtidig relevante personer med rigtige og almindelige problemer.

Jeg tog mig selv i at prøve at finde hotellet på internettet for der kunne jeg godt tænke mig at være der en lang weekend, der er en landsby med det navn, men der er ikke hotellet som bliver beskrevet.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter