0 kommentarer

Come on Miranda af Tine Torp Thorlin

af d. 23. september 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

268

Udgivet

2007

ISBN

978-87-21-02978-4

 

“Der var engang. Engang, hvor jeg havde en mor. Det var hende, som bragte mig til denne verden. Jeg troede på hendes kærlighed, troede på de ord, hun sagde; hun var min mor, og jeg elskede hende mere end noget andet. Jeg ved ikke, om det bare var mig, der var naiv, eller om hun pludselig ændrede sig. I hvert fald tog mit liv en stor drejning en dag i mit 12. leveår.”

Den dag forlod Mirandas mor hende. Miranda kom hjem fra skole før planlagt og fandt sin mor hjemme med taskerne pakket, på vej ud af døren og ikke mindst på vej ud af hendes liv. Forståeligt nok plager oplevelsen stadig Miranda. Det er fire år siden hendes mor er rejst og nu lever hun sammen med sin far, hans nye kæreste, storebroren Jakob og til Mirandas ærgrelse, Nadine hendes 12-årige papsøster.

Bortset fra bitterheden over morens fravær og svigt er Miranda som enhver anden teenager. Hun er netop startet i 1.g og fordriver tiden sammen med veninderne, vennen Victor, skole, gymnasiefester og familien. Med kærligheden går det lidt op og ned, da hun ikke rigtig kan finde ud af om hun er forelsket i Victor som er hendes ven fra folkeskolen, eller om hun bedre kan lide storebrorens ven Christoffer som er også ret sød, men efter Mirandas mening er lidt for populær hos pigerne.

Det er ikke altid let at være Miranda, slet ikke når ens bedste veninde får en kæreste og pludselig ikke har tid til én, når ens gamle ven, som man er lun på, finder en anden pige, og det er da overhovedet ikke nemt, når ens forsvundne mor en dag kigger indenfor, bare for lige at sige hej!

Bogen er skrevet af den 19-årige debutant Tine Torp Thorlin og måske fordi hun selv har i frisk erindring hvordan det er at være startet på gymnasiet og kæmpe med både kærligheden, veninderne og det at finde sit eget ståsted, er dette en roman som vil hitte hos de unge.

Absolut anbefalelsesværdig ungdomsbog.

Bogen kan læses fra 14 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter