0 kommentarer

Et stille umærkeligt drab af Lene Kaaberbøl og Agnete Friis

af d. 11. juni 2010
Info
 
Sideantal

413

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7055-693-4

 

Endnu en fuldtræffer fra Kaaberbøl & Friis!

To roma-teenage-drenge finder i ruinerne af et gammelt militærhospital en uhyggelig skat – som viser sig at være eftertragtet på det sorte marked – og snart spredes ondskaben og gruen som ringe i vandet – helt fra Ungarn til Danmark.

Sandor, som er roma, har kæmpet sig ud af fattigdommen og frem til en juraeksamen i hovedstaden. Han kæmper med sin identitet som roma og må sande, at det er svært at forråde sine rødder for at passe ind i det ungarske samfund. Sandor har nedtonet sit romanske udseende og prøver ihærdigt at blive bedømt på sine evner og ikke sin etniske baggrund, men efter en pragtpræstation til eksamen får Sandor at vide, at han ikke har bestået, og følgende ordspil finder sted mellem professoren og Sandor:

“Professoren sagde: “En advokatbestalling er et våben. Jura er et våben”. Sandor forstod stadig ikke, ikke før professoren tilføjede: “Hvad får dig til at tro, at Ungarn vil bevæbne sådan en som dig?”

Det en ubærlig sandhed, og snart viser det sig, at Sandors lillebror har rodet sig ud i noget kriminelt og Sandor tvinges til at tage til Danmark for at finde broderen.

I Danmark bor Nina Borg, der arbejder som sygeplejerske på et asylcenter og som fra tid til anden går under jorden for at hjælpe illegale indvandrere.

En dag bliver Nina kaldt ud til en garage i Valby, hvor en gruppe romaer står overfor en aggressiv sygdom – og efter et kort ophold hos romaerne får Nina samme symptomer og må hasteindlægges på hospitalet, hvor uhyggen breder sig, da man finder ud af, hvad det er Nina og romaerne fejler.

På hjemmefronten har Nina teenage-udfordringer med datteren Ida, og snart hvirvles de to ind i en international terrororganisation, og vi følger i åndeløs spænding politiets arbejde med at optrevle sagen og finde frem til forbryderne.

Samtidig sidder en dansker et andet sted i København og planlægger et stille, umærkeligt drab, mens Ninas familieliv falder i ruiner.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter