0 kommentarer

Frøken Narvik af Thorstein Thomsen

af d. 17. oktober 2015
Info
 
Sideantal

367

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-4118-4

Udgave

1. udgave, 1 oplag

 

Mød Anne, Frk. Narvik. Anne bliver født i 1921 af Sigrid, en ung og naiv pige bosiddende i byen Narvik sammen med sine forældre og søskende. Anne viser sig hurtigt at være en kvik og klog pige. Da hendes morfar dør, åbner hendes mormor og mor et pensionat i deres hus, for deres indtjening dør ligesom med morfaren og de skal jo overleve på en eller anden måde.

Snart udbryder der sig krig i verden og den kommer selvfølgelig også til Narvik. En dag banker en ug mand ved navn Christian på døren , han står der i tysk uniform, men påstår at han er dansk. Han og Anne forelsker sig hovedløst i hinanden og 4 år senere er Anne gravid og venter en lille dreng, Thomas-Christian som han kommer til at hedde. Christian ved dog ikke, at Anne er gravid med hans barn, da han sidder fanget i Gulag.

Da drengen er ca. 2 år rejser Anne til Danmark, her bosætter hun sig fast, da Narvik blev for lille en by og alle kun så hende som hende med tyskerungen. I Danmark møder Anne en ny mand og får langt om længe overbevist sig selv om, at Christian døde i krigen, hun har ellers ikke ville indse det. Men er det nu også sådan det hænger sammen, eller er han i live?

Frk. Narvik er en kærlighedshistorie men også en skæbnefortælling over et halvt århundrede. Vi følger familien Kyllingstadt i flere generationer, hvor Anne er hovedpersonen igennem hele bogen.

Bogen er nemt at læse og siderne vender sig selv – det er ikke det hele store litterær værk, men mere en hyggeroman.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter