0 kommentarer

Et mørke iblandt af os af Mari Jungstedt

af d. 23. august 2019
Info
 
Sideantal

294

Udgivet

2019

ISBN

978 87 70362 89 4

Originaltitel

Et mörker mitt ibland oss - oversat af Kamilla Jørgensen

Udgave

1. udgave

 

“Jeg forstår ikke, hvordan det kan ske her. Midt i vores idyl, verdens fredeligste sted. At der har været en morder iblandt os. I vores sommerparadis.”

Nej, skæppeskønne Gotland bliver aldrig det samme igen, efter at blodtørstige Mari Jungstedt i sin 14. krimi fortsætter med at mane djævelske drabsmænd frem midt blandt fredelige øboer og turister i det svenske sommerland.

Denne gang må en populær kroejer lade livet; komplet ubegribeligt, når man betænker, hvor storsindet og gennemsympatisk et menneske han var i levende live. Sådan en, der adopterer et afghansk flygtningebarn og hjælper venner ud af prekære gældskniber.

Jungstedts faste makkerpar, Anders Knutas og Karin Jacobsson, får hænderne fulde. Ikke mindst, fordi drabet begås under den velbesøgte kapsejlads Gotland Rundt. Sporene peger i mange retninger, og imens kompliceres Knutas og Karins indbyrdes forhold.

I en kursiveret sidehistorie følger vi en dreng, der vokser op hos en alkoholiseret mor, men tages under vingerne af en charmerende fyr, der går under tilnavnet Lille. Også et ældre gårdejerpar tager sig af den ulykkelige knægt, men det ender meget, meget trist.

Og så slår morderen til igen, bogstavelig talt…

Mari Jungstedt skriver letlæste krimier i den bløde, svenske mellemvare. Mere i stil med Liza Marklund end med Stieg Larsson. Hovedpersonernes privatliv fylder næsten lige så meget som mordplottet, og det er der jo mange, der holder af.

Hyg Dem med uhyggen, som salig Lademann i sin tid skrev.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter