0 kommentarer

Erindringer af Torgny Lindgren

af d. 8. november 2011
Info
 
Sideantal

320

Udgivet

2010

ISBN

978-87-638-1748-6

Originaltitel

Minnen

 

“Du burde skrive dine erindringer, sagde forlæggeren. Det kan jeg ikke, sagde jeg. Jeg har ingen erindringer” (fra bogens bagside).

Det passer nu ikke, at den gode Lindgren ikke har nogle erindringer, men han vælger bare at skrive sine erindringer på en anderledes måde end så mange andre har gjort det.

“Erindringer” er en bog, der fortæller om opvæksten i Sverige, om forældrenes arbejde og om livet og verden i almindelighed. Erindringsbogen er lidt anderledes fordi den også inddrager interviews med venner og familie, og det er ellers noget man ikke er så vant til i erindringsbøger, der næsten udelukkende plejer at være forfatterens egen udlægning af de begivenheder, der er med til at danne et menneskes liv.

På mange måder er “Erindringer” en medrivende og god bog. Den er underholdende, eftertænksom og skrevet i et levende og godt sprog. Den er spændende, og jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig.

Jeg må med skam indrømme, at jeg ikke har læst nogle af Torgny Lindgrens bøger – men det vil der blive lavet om på inden længe, for efter at have læst “Erindringer” har jeg indtryk af, at jeg er gået glip af at læse bøger af en stor forfatter. Jeg kan egentlig kun sige, at bogen er meget læseværdig, og at jeg absolut har fået lyst til at læse flere bøger af Torgny Lindgren.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter