0 kommentarer

Eremitten af Thomas Rydahl

af d. 2. november 2016
Info
 
Sideantal

517

Udgivet

2014

ISBN

978-87-91299-59-9

Udgave

1. udgave,, 1. oplag

 

Erhard, en ældre, dansk mand, der ernærer sig som taxachauffør og klaverstemmer på Fuerteventura, og læser masser af antikvariske bøger, er denne bogs hovedperson – hvilket forfriskende bekendtskab!
Han har af (endnu) ukendte årsager for mange år siden kappet forbindelsen til sin kone og døtre i Danmark – eneste kontakt er det beløb han hver måned sender hjem af sin løn. Selv lever han beskedent, enkelt og nøjsomt, i en forfalden hytte, med sine to geder som eneste selskab – deraf tilnavnet Eremitten.

En lille død dreng, anbragt i en papkasse foret med avisstumper, ligger på bagsædet af en splinterny bil på en strand. Politiet vil helst dysse sagen ned, for sådan en sag kan gå ud over øens omdømme og måske påvirke turismen i negativ retning. De forsøger at få sagen afsluttet hurtigt og nemt ved at købe sig til en tilståelse – men Erhard kan ikke slippe tanken om den lille dreng, og tager sagen i sin egen hånd. Som taxachauffør er han vant til at have øjne og ører med sig, og han begynder at spørge sig lidt for rundt omkring. Snart har han involveret sig så meget, at der ikke er nogen vej tilbage. Da det er en lille ø, rygtes det snart, at han render rundt og leger detektiv – og det er bestemt ikke alle, der er lige begejstrede for hans indblanding.

Det var skønt at læse en krimi med en helt atypisk hovedperson: en 70-årig mand, der på mange måder er lidt bagud i forhold til den tid, vi lever i – han ved ikke hvordan man søger på internettet, kan i det hele taget ikke betjene en computer – men så er det godt, han kender nogen, der kan. Bogen starter meget stille og roligt, langsomt bygges en stemning op, og vi får lov til i fred og ro at stifte bekendtskab med øen og nogle af dens indbyggere, denne langsommelighed falder lige i min smag. Efterhånden tager begivenhederne fart, og der sker mange voldsomme ting både for Erhard og flere af de personer, han kommer i berøring med.

“Eremitten” indbragte forfatteren flere priser, bl.a. Bogforums debutantpris og Glasnøglen for årets bedste nordiske spændingsroman.

Der er en ny bog af Thomas Rydahl lige på trapperne – ”De savnede” – bind 2 i en planlagt trilogi om Erhard. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse den og få mere at vide om vores hovedperson Erhard, som stadig har skjulte sider.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter