0 kommentarer

En-to-tre-NU! af Jesper Wung-Sung

af d. 16. marts 2007
Info
 
Sideantal

183

Udgivet

2001

ISBN

978-87-7704-796-1

Originaltitel

En- to - tre - NU!

Udgave

1.udgave

 

Velkommen til jeg-fortælleren, Jeppes, beretning, der tager sin begyndelse, dengang hvor han netop er blevet en nybagt gymnasieelev. Jeppe er et sandt basketballtalent, og en af de ting, han kan lide ved spillet, er, at der kun er få regler, som skal overholdes, inden spillet fungerer ordentligt.
Han finder dog ud af, at det ikke er således med alting. For da han til gymnasiets introfest bliver fascineret af den lyshårede Cecilie, finder han ud af, at det med piger sagtens kan tage udgangspunkt i regler, der ikke altid virker logiske. Han har nemlig inviteret hende i biografen, hvilket resulterede i et godt parforhold imellem dem – men alligevel opfører hun sig til tider i besynderlighed mærkeligt. Det er dog ikke uden grund: Grunden dertil er uventet chokerende og barsk: Cecilie har lymfekræft.

Jesper Wung-Sung har skrevet en troværdig historie, som egentlig ikke er så nyskabende. Til gengæld har han formået det imponerende godt; ikke mindst fordi han har fået Jeppes sportsliv flettet ind i historien (og tilmed gjort det spændende) parallelt med kærlighedslivet. “En – to – tre – NU!” er en god ungdomsroman, der i al sin oprigtighed forener det klassiske og det moderne på en måde, der fænger læseren.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter