0 kommentarer

Blodbryllup af Federico García Lorca

af d. 16. september 2007
Info
 
Sideantal

110

Udgivet

1991

ISBN

87-88608-39-5

Originaltitel

Bodas de sangre

 

“Blodbryllup” er et af García Lorca´s skuespil. Det er et skuespil på sølle 110 sider, men det er alligevel fyldt med drama og spænding.

Stedet er Spanien. Et ungt par skal giftes, men bruden er ikke helt glad ved tanken om ægteskabet. Hendes tidligere kæreste, Leonardo, spøger i hendes bevidsthed. Desværre er Leonardo nu blevet gift med en anden kvinde, med hvem han også har fået børn.

Brudgommen glæder sig derimod umådeligt meget til ægteskabet, og det samme gør brudgommens mor, der ser frem til at få børnebørn.

Vi følger forberedelserne til bryllupet, og følger alle personerne på den store dag. Bryllupsdagen går dog ikke som forventet, jeg vil ikke afsløre hvad der sker, der skal også være lidt spænding til de af jer, der vælger at læse skuespillet selv. Jeg vil dog afsløre, at slutningen både er dramatisk og tragisk.

“Blodbryllup” er som nævnt en tragisk historie, der formår at fastholde læseren fra første til sidste side. Sproget kan være lidt snørklet, men bruger man lidt ekstra tid går det fint alligevel. Historien sætter gang i læserens fantasi og man bliver berørt af historiens slutning. Sproget er lidt snørklet, men alligevel meget rigt og fabulerende, så jeg kan ikke andet end at anbefale at andre også læser dette skuespil.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter