0 kommentarer

En pålidelig hustru af Robert Goolrick

af d. 9. marts 2012
Info
 
Sideantal

292

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92621-45-0

Originaltitel

A reliable wife

 

Vi er i USA i starten af 1900 tallet. En velklædt mand står og spejder efter toget. Som er forsinket. Han er uhyre velhavende, ja ejer faktisk det meste af den lille by, men han mangler én ting: Kærlighed. Og det er netop det midaldrende Ralph håber er med toget, som snart ankommer. Han har nemlig sat en annonce i avisen og søgt efter en pålidelig hustru, som kan dele hans store hus og formue med ham. Og da kvinden kommer, som han har ventet på, bliver han vred. Billedet hun har sendt i forvejen er falsk, men med hjem kommer hun alligevel.

Kvinden i toget hedder Catherine og er ikke helt hvad hun ser ud til at være. Hun er vant til at bruge sin fornuft samt sin kvindelige charme, og hun har sine helt egne grunde til at gifte sig med Ralph. Penge er den absolut altafgørende grund, for Ralph er jo ikke nogen ung mand, så måske skal døden bare have en hjælpende hånd?
Ralph har dog også i sinde at forlige sig med sin voksne søn, som han håber vil overtage hans forretning. Men sønnen er ikke sådan at få fat i og til dette formål skal han også bruge Catherine.

“En pålidelig hustru” er en dejlig bog med mange lag, som afsløres lidt efter lidt. Både Ralph og Catherine har en tragisk fortid, hvilket langsomt bringer dem tættere og tættere sammen. Og kærligheden spirer langsomt, selvom Catherine har en lille flaske arsenik i tasken. Fortællingen er meget fængslende, og man overraskes gang på gang. Dog synes jeg starten var lidt langtrukken med lidt for mange gentagelser, derfor får bogen “kun” 3 stjerner herfra. Men bestemt værd at give sig i kast med!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter