0 kommentarer

Blodig genvej af Julie Hastrup

af d. 9. marts 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

327

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-3670-8

 

Med ”Blodig genvej” er Julie Hastrup tilbage med en ny og grufuld krimigåde med drabssektionens Rebekka Holm som omdrejningspunkt.

”Blodig genvej” er den tredje bog i rækken med de samme hovedpersoner, hvilket gør, at man efterhånden opfatter dem som gamle venner og er nysgerrig efter at høre, hvad der siden sidst er sket i deres liv.

Bogens handling starter en varm julidag, hvor den ni-årige Sofie Kyhn Larsen sporlyst forsvinder fra en byggelegeplads midt i Valby. Politiet finder hurtigt hendes højt elskede mobiltelefon, hvilket de opfatter som et tegn, at Sofie ikke er forsvundet frivilligt.

Rebekka Holm kobles på sagen sammen med hendes makker Reza Aghajan, som også medvirker i de tidligere bøger. Hvad der i starten ligner en rutineopgave, udvikler sig hurtigt til deres vanskeligste opgave nogensinde. Sporene er få og peger i forskellige retninger og på flere mulige gerningsmænd. Situationen optrappes yderligere da endnu en lille pige forsvinder sporløst. Alle spørger sig selv, om der er en seriekidnapper på spil. Panikken breder sig, og områdets beboer tør ikke længere lade deres pigebørn gå alene i skole.

Jeg var rigtig begejstret for Julie Hastrups to første bind i serien “En torn i øjet” og “Det blinde punkt” men jeg er om muligt endnu mere begejstret for “Blodig genvej”. Som det er kendetegnene for Julie Hastrups bøger, så er plottet i højsædet, og der er fuld fart over feltet, så man keder sig bestemt ikke som læser. På mig virker det som om, at Julie med denne krimi for alvor er trådt i karakter og har fundet hendes ståsted som forfatter. Jeg glæder mig allerede til næste bind i serien.

”Blodig genvej” er en selvstændig fortsættelse af de to første bøger i serien, men nye læsere kan sagtens hoppe på her, selv om jeg helt klart vil anbefale, at man starter med ”En torn i øjet”, som er den første i rækken.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter