0 kommentarer

En morders død af Rupert Thomson

af d. 1. maj 2009
Info
 
Sideantal

261

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7973-317-6

Originaltitel

Death of a murderer

 

I 1960’ernes England blev en kvinde og hendes kæreste dømt for at have torteret og myrdet mindst 5 børn. Det er denne virkelige begivenhed, som danner baggrunden for romanen “En morders død”.

Efter et helt liv i fængsel er kvinden nu død og skal kremeres. Natten op til skal betjenten Billy holde vagt over kvindes døde krop, så ingen kan hverken skænde den eller stjæle souvenirs.

Trods den uhyggelige baggrund er her ikke tale om en krimi. Derimod er “En morders død” en velskrevet roman om, hvordan vi håndterer de kort, skæbnen spiller i hånden på os. Hvordan små ting kan afgøre, hvilken retning vores liv tager, men også hvordan vi selv kan være med til at bestemme, om glasset er halvt fuldt eller halvt tomt.

Jeg fik sympati for betjenten Billy, hvis liv ikke er gået helt, som han drømte om, og som under nattevagten tænker tilbage både på sin barndom, men også på sit ægteskab og fødslen af deres handicappede datter. Et sted undervejs er hans liv røget lidt af sporet, men denne nattevagt giver ham chancen for at se tingene i et nyt lys, og ved bogens slutning havde jeg i hvert fald en forhåbning om, at Billy og familien igen kunne finde hinanden.

Rubert Thomson har tidligere fået udgivet tre bøger på dansk: “Helvedets fem porte”, “Tilfældet” og “Soft”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter