0 kommentarer

En kvinde, tre mænd og en psykolog af Curtis Sittenfeld

af d. 31. oktober 2007
Info
 
Sideantal

285

Udgivet

2007

ISBN

978-87-91746-33-8

Originaltitel

The man of my dreams

 

Vi møder Hannah for første gang i juni 1991. Julia Roberts skal giftes, hvilket er en af flere store problemstillinger i Hannahs liv. Ud over kendis-fascinationen er familien ikke lutter idyl. Den står faktisk i kontrast til Julias lykke. Faderen har nemlig smidt Hannah, søsteren Allison og moderen ud i et af hans vredesanfald. Derfor bor Hannah, 14 år, hos sin moster og onkel og deres autistiske søn, mens moderen og Allison bor andetsteds. Men findes lykken virkelig? For selv Julia Roberts’ lykke svigter.

1996. Hannah har aldrig kysset en dreng. Hun fester ikke som de andre; i stedet for at gå i byen sover hun fredag og lørdag aften væk. Hun er ensom, for hende er venner en næsten ukendt ting, og ikke noget der er forundt folk som hende. Selvværdet er ikke højt, og Hannah forundres da Jenny træder ind i hendes liv – En ven!
Af meget stor betydning er Henry, Hannahs hemmelige kærlighed, kusinen Fig’s kæreste. Henry er den ideelle mand, og Hannah overbevises om, at alt hun gør blot er forberedelser på vejen mod målet; et lykkeligt liv med Henry.

”En kvinde, tre mænd & en psykolog” er en sød fortælling om Hannahs udvikling. Hun er usikker, en smule naiv og forventer, at kærligheden kommer til hende. Det er en utrolig ærlig historie; der er intet skjult for læseren, der har ubegrænset adgang til Hannahs liv. Det er en dejlig bog, letlæst, uden for meget der overlades til læseren at tænke over. Man lider og glædes med Hannah (nok mest det første), hvilket er skønt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter