0 kommentarer

Einsteins sidste teori af Mark Alpert

af d. 14. december 2008
Info
 
Sideantal

351

Udgivet

2008

ISBN

978-87-91746-45-1

Originaltitel

Final theory

 

“Einsteins sidste teori” starter med at en af vor tids største teoretiske fysikere, en ældre herre ved navn Hans Walther Kleinman er ved at blive druknet i sit badekar af en fyr ved navn Simon. I sine unge år var Kleinman assistent for Albert Einstein og blev herigennem betroet en teori som Einstein arbejdede på. Teorien hed: Einheitliche feldtheorie…Teorien om alting.
Teorien skulle kunne forklare verdens oprindelse og alle fysikkens kræfter, men samtidig være i stand til at udslette verdenen.

Hovedpersonen David Swift er fysiklærer ved Columbia University og på god fod med Kleinman og inden denne dør, hvisker han navnet: Einheitliche feldtheorie, samt en kode ind i øret på David Swift. Inden Swift ved af det, er han på flugt fra et delvist korrupt FBI og en vanvittigt morder med sin helt egen agenda, der vil gøre alt for at få fingre i Teorien om alting.

“Einsteins sidste teori” er en hæsblæsende og velskrevet krimi i stil med ”Da Vinci Mysteriet”, men blot med fysik som omdrejningspunkt. Når man kan sige sådan om en bog er det både godt og skidt. Det er godt, fordi man så ved, at underholdningsværdien er i top, men lidt skidt da man som læser kender “opskriften”, hvis man kan sige det sådan. Under alle omstændigheder kan jeg bestemt anbefale “Einsteins sidste teori”, hvis man sidder med en ubændig trang til en velskreven krimi med et intelligent plot.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter