0 kommentarer

18 sekunder af George D. Shuman

af d. 15. december 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

381

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7677-043-3

Originaltitel

18 Seconds

 

Sherry Moore har en usædvanlig evne. Hun kan se de sidste 18 sekunder af en afdøds minder, hvis hun rører ved dem. Minderne kan ind i mellem bruges til at hjælpe med opklaringen af forbrydelser, og det er netop en forbrydelse, der bringer Sherry til byen Wildwood i New Jersey.

I 70’erne forsvandt en række unge piger. Det blev aldrig opklaret, hvad der skete med dem, men nu er der igen begyndt at forsvinde piger. Samtidig falder en pensioneret politichef ned af trappen på sit plejehjem og dør, og flere hundrede kilometer væk bliver hans voksne datter skudt i sin butik. Er der en forbindelse mellem disse sager?

Kriminalinspektør Kelly O’Shaughnessy er på sagen om de forsvundne piger, og mens vi følger hendes opklaring, hører vi også i glimt om Sherry Moores oplevelser, og ikke mindst om Earl Sykes som i sin tid blev dømt for at køre fuld og skæv ind i en skolebus og forårsage 17 menneskers død – og som i virkeligheden havde meget mere på sin samvittighed!

George D. Shuman har skrevet en underholdende og barsk roman. Han har tidligere arbejdet som betjent i 20 år i Washington DC, og det mærkes, at han kender noget til politiets jargon og arbejdsmetoder.

Plottet er velfungerende, og især opklaringsarbejdet er godt beskrevet. Skal jeg komme med en lille anke er det, at han putter en kærlighedshistorie ind, som ikke har nogen relevans, og som i hvert fald irriterede mig undervejs. Til gengæld synes jeg idéen om at kunne aflæse de sidste sekunder af et menneskes minder er aldeles glimrende udført.

“18 sekunder” er spændende læsning og er et godt valg til et par timers afslapning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter