0 kommentarer

Egne veje af Kim Karmark m.fl.

af d. 15. oktober 2018
 

Sjovt påfund – en række forfattere har fået til opgave at skrive en novelle med den gade, de bor på, som omdrejningspunkt.

Hvor tit har man ikke selv lavet historier om, hvem der mon bor i et eller andet hus – om ikke på ens egen vej, så i kvarteret eller på en vej, man passerer på en gåtur. Min fantasi har i hvert fald løbet af med mig nogle gange.

De otte forfattere er også gået til opgaven med krum hals, og vi ved nu, hvad der – måske – foregår på Magnoliavej, Tuborgvej, Mølleåparken, Ehlersvej, Torvegade, Krogdamsvej, Kretavej og Ahornskellet.

Vi møder blandt andet en spirituel enkefrue, der har sin afdøde mand boende og som fortæller, at huset er bygget på en kirkegård, hvis det ellers har interesse for den unge familie, der kommer for at købe huset?

En ung pige på Tuborgvej tager en ganske fornøjelig hævn over kæresten, der bedrager hende. Jeg klukkede fornøjet undervejs, og vil lade kommende læsere selv finde inspiration til hævn over gamle kærester. Ærgerligt at vi ikke når at møde kæresten, når han kommer hjem til det kostelige syn.

Det er bare om at slippe sin fantasi løs og digte nogle historier, når man begiver sig ud på gader og stræder. Jeg er i hvert fald blevet fint inspireret af denne bog – gad vide hvorfor den pensionerede skolelærer på min nabovej altid har rullet gardinerne ned.

Bogen er i et handy format, som let lader sig transportere på en togtur, eller som kan ligge i sommerhuset, hvis man lige trænger til en lille novelle eller to.

Titlen ”Egne veje” sidder lige i øjet. Sig endelig ja til en gåtur ned ad de forskellige veje – det er bestemt umagen værd og du bliver godt underholdt.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter