0 kommentarer

Dumasklubben af Arturo Pérez-Reverte

af d. 14. september 2001
Info
 
Sideantal

419

Udgivet

1994

ISBN

87-568-1244-2

Originaltitel

El club Dumas

 

Man føler sin horisont udvide sig, når man læser “Dumasklubben”, i al fald hvad angår viden om gamle bøger, samtidig med at man sidder og bider negle over hvem der nu er den næste på morderens liste. Det er en detektivhistorie pakket ind i et litteraturleksikon eller omvendt.

Detektiven, Lucas Corso er professionel bogjæger, med speciale i at fremskaffe sjældne bøger til hvem der nu har råd til en sådan hobby. Omkostningerne er høje, både de økonomiske og personlige, for bogliebhavere er en besynderlig race der ikke går af vejen for ulovligheder i erhvervelsen af de kostelige læderindbundne rariteter.
Lucas bliver hyret til at fremskaffe og sammenligne de tre eneste eksemplarer af ”De ni døre”, en satanistisk bog fra middelalderen, og underlige ting begynder at ske – ting der er mere skræmmende og uforklarlige end den håndfuld mord opgaven også udløser.

Det er spændende læsning. Spændende på den måde der gør, at man hopper i stolen hvis døren smækker eller katten springer op i ens skød, og spændende fordi indførelsen i de gamle bøgers verden er så medrivende og imponerende i sit omfang, uden at dén del af historien mister sin relevans i ”who-dunnit”delen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter