0 kommentarer

Duen Didrik – i dronningens tjeneste af Jens Vilstrup

af d. 13. august 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

28

Udgivet

2006

ISBN

978-87-562-9551-2

Originaltitel

Duen Didrik - i dronningens tjeneste

Udgave

1.udgave

 

Dette er fortællingen om Duen Didrik, der kommer på sit livs opgave. Da postbudet bliver sygt, træder han til i nødens stund og får det ærefulde og tillidskrævende hverv at flyve dronningens gebis til slottet. Det kan let blive en farefuld færd, men heldigvis er Didrik godt rustet til jobbet, da han er en veltrænet brevdue.

Didrik bor sammen med sin far Dingbart, sin mor Diana og lillesøster Dotti hos en rar gammel mand. Det er ham, som hver dag har trænet Didrik. I sin gamle Volvo har han kørt Didrik til ukendte destinationer for efterfølgende at lade ham selv finde hjem. Ikke én gang har Didrik kikset og er fløjet den forkerte vej. Desuden er der ingen, som kan styrtdykke og lande som ham, så han er helt sikker den rette mand!?.. øh due til opgaven.

Her er virkelig en billedbog med humor, som jeg sjældent har set mage til. Historien i sig selv er vanvittig morsom og illustrationerne er toppen af kransekagen. Det fjerede “person”-galleri med de meget sigende navne og forfatterens leg med sproget er helt i top, og jeg er sikker på at børnene vil more sig kostelig over Didrik på hans mission.

Efter kun et par timers flyvning støder Didrik ind i problemer, i form af en flok kæmpestore måger. Det er nogle rigtige banditter med veste, der har lange frynser på, og hætter på hovedet.


– Hvasså dér, din døde due!? Hvad fa’en laver du her? vrængede lederen, der hed Måvens Møgdyr.
– J-j-jeg er b-b-bare en b-b-brevdue med en p-p-pakke til d-d-dronningen, stammede Didrik.
– Ved du, hvad du er? Stik din ene vinge ind i næbbet og sig ‘brevdue’.
Didrik gjorde, som der blev sagt: Det lød, som om han sagde ‘røvdue’.
– Dét er lige, hvad du er, grinede Måvens Møgdyr, mens alle mågerne skreg.
– Hvor er I lede! sagde Didrik.
– Det kan du bide dig selv i næbbet på, sagde Måvens Møgdyr.
– Og gi’ mig så den pakke.
– Nej, jeg vil ej, sagde Didrik modigt.
– Skal du ha’ et dueslag? sagde Måvens Møgdyr […]”

Didrik bliver slået bevidstløs, og da han vågner op, er hættemågerne der ikke længere. I stedet kigger han ind i et par dueøjne, som tilhører Rånny en vaskeægte “pølsevognsdue”. Didrik forklarer ham om sin mislykkede mission, og får ham til at forstå, hvorfor det er så slemt, at han har mistet pakken, som jo indeholder det kongelige tandsæt.

Heldigvis har Rånny nogle gode venner, Krasser og Dunse, og de er straks med på at hjælpe Didrik. De rådfører sig med Pølse-Ib, der til alt held kender kaptajnen på den færge, hvor Måvens Møgdyr og hans mågeslæng holder til. Han ringer derfor til færgen og aftaler med Kaptajnen at duerne kommer. Da duerne når derud, er mågerne midt i en vingelægningskonkurrence og er allerede godt tændte. Med Didrik som lokkedue får de sat lidt ekstra fut i dem, men mere tror jeg ikke, jeg vil afsløre. Jeg kan kun sige, det bliver en spændende luftkamp, men kønt, det bliver det ikke!

Kan læses fra 5 år.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter