0 kommentarer

Gravflab Flink – mere levende end død af Derek Landy

af d. 10. august 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

312

Udgivet

2007

ISBN

978-87-21-02910-4

Originaltitel

Skulduggery Pleasant

 

Stephanie er en helt almindelig pige på tolv år, hvis onkel pludselig en dag findes død ved sit tastatur. Onkelen: Gordon Ellis var forfatter med speciale i gys, gru og magi, og selvom hans bøger går som varmt brød, var han ikke vellidt i forlagsverdenen, da han ofte kom til at fornærme folk, uden han selv var klar over det, og bagefter lo højt af deres bestyrtelse.

Til Onkelens begravelse møder Stephanie en fyr ved navn Gravflab Flink. Han står iført lysebrun godt tilknappet frakke, stor bredskygget hat, og et tørklæde viklet omkring underansigtet og et par store mørke solbriller. Påklædningen er mildest talt besynderlig da det er en varm eftermiddag.

Men alt har jo en forklaring og i dette tilfælde er den, at Gravflab Flink er et spillevende skelet, der kan kaste med ild, manipulerede luften, og gå på vandet, og selv jorden kan han udøve sin magiske evner med, men det er kun noget han gør, hvis det virkelig brænder på.

Gravflab Flink er mesterdetektiv med en forrygende humoristisk sans, og hang til at dele øretæver ud og kaste med ild og meget mere. Han er sikker på at Stephanies onkel er blevet myrdet, og meget hurtigt forvandles Stephanies liv fra almindeligt til en fuldstændigt vanvittig og uhyggelig, men også meget morsom jagt på onkelens morder, samt et supervåben, som ikke må falde i hænderne på de forkerte.

“Gravflab Flink” er en børne- og ungdomsbog og fortællingen går over stok og sten, og er fyldt med vampyrer, troldmænd, zombier og mange andre skabninger fra verdenens skyggeside.
Jeg morede mig fortrinligt undervejs, og jeg kan næsten ikke vente til, at mine børn bliver gamle nok til at få den læst, eller læse den selv.

Det er fortælling der bæres af læserens evne til at gå med på historiens magiske univers, men gør man først det, så bliver man også godt underholdt. Anbefales varmt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter