0 kommentarer

Du skylder et liv af Steen Lassen

af d. 20. oktober 2016
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

220

Udgivet

2016

ISBN

9788793091887

 

Hvor er det befriende at blive præsenteret for en krimi, hvor hovedpersonen ikke er en småberuset, kokainsniffende, følelsesmæssigt utilregnelig kriminalkommissær i København, der skider højt og flot på regler og normer. Dejligt når litteraturen finder vej ud i det udkantsdanmark, der efterhånden indbefatter alt hvad der ligger vest for Valby Bakke, og viser at der bor rigtige levende mennesker herude.

“Du skylder et liv” er Steen Lassens debut som forfatter. Det er også første bind i “Fjellerup-serien”, der vil komme til at indeholde et ikke nærmere defineret antal krimier. Som forfatteren siger: “Jeg bliver ved, til jeg ikke har flere historier at fortælle”. Et udmærket udgangspunkt, som andre krimiforfattere kunne lære af.

I løbet af få dage bliver tre personer dræbt og fundet i området omkring Fjellerup på Djurslands nordkyst. Kriminalinspektør Lena Nielsen bliver sat på sagen, sammen med sit hold af kompetente efterforskere. Vi følger efterforskningen skridt for skridt, og får opklaringsarbejdet serveret på første parket. De enkelte personer i bogen fremstår tydelige, uden at “blænde” læseren. Vi får det at vide, der er nødvendigt, og ikke mere. Det gør også, at bogen bliver en smule for skematisk og firkantet i sin opbygning. Dog hellere det, end at skulle læse det ene kapitel efter det andet om den stakkels kriminalinspektørs forliste ægteskaber, alkoholproblemer og øvrige sociale udfordringer. Men, for lidt og for meget…

Bogen er velskrevet, og sproget flyder let hen over siderne. Man kan godt mærke at forfatteren ikke er 25 år længere. Det betyder ikke, at sproget dermed bliver tungere, blot at det har mere vægt, hvilket jeg personligt sætter stor pris på.

Da jeg blev præsenteret for “Du skylder et liv”, var jeg lidt bekymret over, at den kun er på 220 sider. Krimier er jo ofte på det dobbelte. Men der er for så vidt det, der skal være og ikke mere. Næste gang kunne jeg dog godt tænke mig 100 sider mere, så der også er plads til at lade personerne udfolde sig som levende mennesker. Lige nu er de rigtig meget dybt professionelle politifolk – og det er fint, men det er de færreste, der kun er deres profession.

Da jeg var halvvejs inde i bogen, havde jeg gættet plottet. Da der var fem sider tilbage, fandt jeg ud af, at det havde jeg så overhovedet ikke. Godt gået Lassen! Jeg er helt klar til næste bind.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter