0 kommentarer

Dronningen vender tilbage af Jane Johnson

af d. 2. august 2008
Info
 
Sideantal

288

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-22627-8

Originaltitel

The Shadow World

 

Hermed fortsættelsen til den fantasifulde fortælling “Det hemmelige land”, hvori man første gang bliver præsenteret for det farverige persongalleri og det hemmelige land Eidolin.

Sammen med den talende kat Iggy besøgte Ben landet, hvor han opdagede at hans mor var dronning, inden hun rejste til den almindelige verden. Landet har derfor i lang tid været uden regent, hvilket har haft grusomme konsekvenser. Bens mor er meget syg i den almindelige verden, men da det kommer hende for øre, hvordan det er fat i Eidolin og hvordan hendes folk trues af den til stadighed grumme skurk Dødsmanden, bedre kendt som dyrehandleren Mr. Dobbs, rejser hun sig fra sygesengen, for at vende tilbage til det land hun for lang tid siden forlod.

Bens far er overhovedet ikke tryg ved at sende sin kone alene af sted til en for ham ukendt verden, med fantasifulde væsener af enhver art. Men da landet kun er for personer med trolddom i blodet, og da almindelige mennesker ikke vil kunne klare sig, må Bens far acceptere at blive hvor han er og tage afsked med sin kone. Knap er hun dog forsvundet, inden det går op for Bens far, at Bens lillesøster er væk og pludselig befinder hele familien sig i Eidolin.

Udmærket fortælling med mange humoristiske kommentarer og episoder. Spændingen får en ekstra dimension ved at hele familien nu er i Eidolin, og hver især har deres at slås med, inden freden igen kan lægge sig over landet og de igen kan blive forenet som familie. Som jeg sagde om første del, synes jeg det er en god historie, som helt sikkert vil appellere til de yngre læsere af fantasy, men for mit vedkommende er der er for meget med eventyrlige væsener til at historien for alvor fænger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter