0 kommentarer

Bogtyven af Markus Zusak

af d. 10. november 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

566

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-22853-1

Originaltitel

The book thief

Udgave

1.udgave

 

Der er skrevet et utal af bøger om de frygtelige ting, der skete under anden verdenskrig, og man kan føle, at nu kan dette emne ikke uddybes, vendes og drejes mere. Og pludselig bliver tiden og emnet angrebet på en helt ny måde – fra en helt usædvanlig og uventet vinkel.

“Bogtyven” er en fantastisk poetisk og anderledes fortælling om dagligdagen under 2. verdenskrig. Sproget er smukt, betagende, flydende og tager læseren med på en fantastisk rejse.

Døden har travlt i Nazityskland, og har lige hentet en lille dreng. Historien tager sin begyndelse ved hans begravelse, hvor drengens søster ved et tilfælde får øje på en bog i sneen – og stjæler den. Bogen er en håndbog for kirkegårdsgravere, og trods dens udsædvanlige indhold, ændrer bogen for altid hendes liv.

Bogen forfører hendes sjæl – hun higer efter mere boglig magi – og for at tilfredsstille sit behov bliver hun en bogtyv.

Selve historien om bogtyven fortælles af Døden, og vi følger parallelt hans og pigens tilværelser, tanker og færden i denne barske tid.

Som læser opsluges man helt og aldeles af Dødens fortælling og sidder tilbage en stor oplevelse rigere. Tænk at en så grum fortælling kan være så smuk.

Det er en bog, der forandrer en.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter