0 kommentarer

Drengen i kufferten af Lene Kaaberbøl og Agnete Friis

af d. 16. januar 2009
Info
 
Sideantal

319

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7055-477-0

 

Nina Borg er Røde Kors-sygeplejerske. En dag beder en veninde hende om at hente en kuffert på Hovedbanegården, og hun skal vente med at lukke den op, til hun er alene. Beskeden undrer Nina, men hun gør som aftalt og står pludselig med en lille nøgen dreng, som ikke forstår dansk. Hvor kommer han fra? Er han blevet kidnappet? Har hans familie solgt ham? Hvorfor ligger han pludselig i en kuffert i København?

Nina har arbejdet med flygtninge i Danmark – både legalt og illegalt – og hun har ikke meget tiltro til, at det danske system er gearet til at sørge for at den lille dreng kommer i sikkerhed. Hun beslutter sig derfor for at tage ham med sig i stedet for at aflevere ham til myndighederne. Men det viser sig, at nogen har opdaget, at en forkert har hentet drengen – og at de er meget opsatte på at få ham tilbage.

Lene Kaaberbøl er kendt for sin fantasy-serie om Skammerens datter, men denne krimidebut skrevet sammen med Agnete Friis er bestemt et bekendtskab værd. Plottet i romanen er et langt stykke hen ad vejen uforudsigeligt, men bliver alligevel knyttet sammen til sidst, og historien er velskrevet og kryber ind under huden på læseren.

“Drengen i kufferten” er første bind af foreløbig tre bøger, som har Nina Borg i hovedrollen, og det kan blive en rigtig god oplevelse. For Nina er en sympatisk hovedperson, der både virker skrøbelig og stærk på samme tid.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter