0 kommentarer

Cradle and all af James Patterson

af d. 7. oktober 2011
Info
 
Sideantal

325

Udgivet

2000

ISBN

0-7472-6698-0

Originaltitel

Cradle and all

 

Patterson tager udgangspunkt i den gamle fortælling om, at Maria, Jesus mor – viste sig for nogle fattige børn og bad et af dem give et budskab videre til paven – et budskab, der i generationer er gået fra pave til pave.

Budskabet er, at der vil komme to jomfrufødsler – den ene vil være genfødslen af Guds søn, og den anden vil være fødslen af Satans søn.

Med afsæt i denne myte fortæller Patterson historien om to gravide unge piger, der er jomfruer. Den ene en 14 årig fattig irsk pige, og den anden en 16 årig pige fra Boston.

Da den katolske kirke får kendskab til pigerne, sender de nogle mænd og kvinder ud med den opgave at finde ud af, om pigerne vitterligt er jomfruer og i bekræftende fald at finde ud af, hvem der skal føde Guds søn og hvem der skal føde Satans søn.

Der konstateres med sikkerhed, at ingen af pigerne har været sammen med nogen mænd – men under graviditeten er der intet der vidner om, hvis barn de unge piger bærer hver især. Den katolske kirkes udsendinge har fået besked om, at når de ser Satans søn blive født må der ikke vises nogen nåde – barnet skal straks dræbes.

Efter mange og lange fortællinger(gab hvor jeg kedede mig) om de unges pigers fortid og velbefindende – finder fødslerne sted, men det viser sig, at kun det ene af børnene lever op til myterne.

Jeg skal ikke her røbe hvilket af børnene det er, hvis nogen skulle have lyst at læse bogen.

Alt for besynderlig og mærkelig til mig – så kun 1 stjerne.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter