0 kommentarer

Nynnes dagbog af Henriette Lind Og Lotte Thorsen

af d. 23. oktober 2005
Info
 
Sideantal

198

Udgivet

2003

ISBN

87-11-11447-9

 

Man følger Nynne fra dagen efter hendes 35-års fødselsdag og godt og vel et års tid frem. Dette års tid bruges på at komme over ekskæresten Djøf samt på at finde “manden”. Nynne kæmper sig igennem tilværelsen – en ulige kamp, hvor hun hele tiden bliver væltet omkuld, når hun endelig temmelig vaklende er ved at finde sine egne ben. Hun roder sig rask væk ud i det ene eventyr efter det andet og kegler gevaldigt rundt i sit liv uden noget egentligt mål – udover ikke at ende sit liv som den evige single! Nynne er og bliver en kat i et spil kegler.

Der bliver ikke lagt fingre imellem i denne bog, der er fyldt med humor med sarkastiske og ironiske anstrøg. Nynne skriver frit fra leveren, og man kan ikke lade være med at grine allerede fra første side. Hun er uheldig hele vejen igennem bogen – man skulle tro, at skæbnen yndede at lægge hende forhindringer i vejen blot for at få sig et grin selv. Til tider er det meget svært at finde ud af, om man skal grine eller græde over Nynnes uheld, og hun må uden tvivl kunne betegnes som Danmarks uheldigste kvinde.

Jeg fik anbefalet bogen af en tidligere kollega, og jeg var en smule skeptisk. Men jeg lånte den på biblioteket, og det har jeg ikke fortrudt. Selv om bogen var hurtigt læst, så var det med ømme mavemuskler og et fjoget grin, at jeg lukkede bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter