0 kommentarer

Halfdans ABC af Halfdan Rasmussen

af d. 1. december 2017
Info
 
Sideantal

60

Udgivet

2017

ISBN

9788711690727

Udgave

4. udgave, 1. oplag

 

Da mine piger var små, lyttede vi utallige gange til Halfdans ABC – indspillet af Elisabeth Gjerluff Nielsen og Otto Brandenburg. Kassettebåndet med alle sangene – ja, det er mange år siden – var fast inventar i bilen på lange ture. Så når jeg i dag genlæser bogen, er det med deres melodier og karakteristiske stemmer inde i hovedet – for mig hænger tekst og melodi uløseligt sammen.

Bogen har 50 års jubilæum i år – og man må sige, det er en rigtig klassiker. Den har holdt i et par generationer – og kan sagtens holde et par mere.

I anledning af jubilæet er bogen kommet i en ny, lækker udgave. Den er trykt på kraftig, blank karton, som kan modstå små fedtede fingre og hårdhændet behandling. ABC’en som sådan er heldigvis uændret – de samme skøre, skønne og sjove rim og de samme tossede tegninger, som jeg husker dem. Halfdan Rasmussen leger med sproget, så det er en fornøjelse for både børn og voksne at høre eller læse hans rim. Og Ib Spang Olsens tegninger er fantastiske til at illustrere rimene. Et godt makkerpar!

Det er snart jul, og jeg kan sagtens forestille mig denne bog under træet i mange børnefamilier. Den får i hvert fald mine varme anbefalinger!

I anledning af julen synes jeg, at G-rimet passer rigtig godt:

Gåsen gav et gæstebud
for grisene til jul.
Grisene fik gåsehud
da gåsen gav dem sul.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter